G L A S O P G L A S K U N S T
G L A S O P G L A S K U N S T

Beatrix in Beeld

Op 31 januari wordt de vorstin 75 jaar en daarom heeft de NOS een oproep aan alle (amateur)kunstenaars opgedaan om mee te doen aan het publieksproject Beeld van Beatrix.

Kunstwerken in alle soorten en maten zijn gewenst; van schilderijen, etsen en bronzen borstbeelden tot mozaïeken, handwerken of gedichten. De NOS plaatst een selectie van de ingezonden foto's of video's van de kunstwerken op de website.

De mooiste en meest aansprekende portretten van Beatrix maken kans op een prominente plek in een tentoonstelling in Paleis Het Loo. Daar komen ze te hangen tussen een aantal beroemde portretten van Beatrix, van kunstenaars als Andy Warhol en Marte Röling. De tentoonstelling wordt geopend op 30 januari, een dag voor de 75ste verjaardag van Beatrix.

Een deskundige jury, met daarin onder anderen NOS-presentator en fotografe Sacha de Boer en ontwerper en kunstkenner Jan des Bouvrie, bepaalt welke werken in aanmerking komen voor de tentoonstelling. De zoektocht en de officiële opening van de tentoonstelling zijn woensdag 30 januari te zien in een extra NOS-programma: 'Het Beeld van Beatrix'.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan nu op Beeld van Beatrix.


Speciaal voor dit jubileum hebben wij 'Een silhouet van de koningin' neergezet van glas!
Het object is opgebouwd uit laagjes verlijmd float glas die de veelzijdigheid symboliseert van onze koningin als regent.

Uit de meer dan 2300 inzendingen zijn afgelopen week 80 kunstwerken van kunstenaars/amateurs uitgekozen die op paleis het Loo zaterdag 19 januari hun object aan de jury mochten presenteren.

Van deze werken werden uiteindelijk 68 uitgekozen die daadwerkelijk op Paleis het Loo mogen worden tentoongesteld.

Met trots kunnen wij zeggen dat wij een van de uitverkoren zijn die hun kunstwerk naast die van Marte Röling, Ans Markus en andere bekende kunstenaars mogen tentoonstellen!

De tentoonstelling in Het Loo wordt geopend op woensdag 30 januari, de dag voordat Beatrix 75 jaar wordt. Een verslag van het juryberaad op Paleis Het Loo en de opening van de expositie kunt u zien op woensdagavond 30 januari om 19.00 uur bij de NOS. Om 20.30 uur zendt de NOS dan een programma uit rond bekende kunstenaars die de koningin ooit in beeld hebben gebracht.

 

http://nos.nl/koningshuis/video/468635-uw-beeld-van-beatrix.html

 

 

Top | info@glasopglaskunst.com